OHJEITA

Tibialis%20anterior

Kipua olkapäässä tai puutumista käsissä

Olkapään kipu tai käsien puutuminen voi usein johtua pienen rintalihaksen kireydestä. Tämä johtuu siitä, että kireä pieni rintalihas voi aiheuttaa painetta hermoille ja verisuonille olkapään alueella, mikä puolestaan voi johtaa säteilevään kipuun ja tunnottomuuteen käsissä.

   

 

Tibialis%20anterior

Kipua tai turvotusta sääressä

Etummainen säärilihas  on säären etuosassa sijaitseva lihas, joka nostaa jalkaterää ja tukee nilkan toimintaa. Sen vahvistaminen ja venyttäminen on tärkeää kävelyn, juoksun ja tasapainon kannalta. Säännölliset harjoitukset ja venytykset parantavat lihaksen toimintaa ja ehkäisevät vammoja.

   

  

Tibialis%20anterior

Juoksijan jalkajumppa

Jalkajumppa on olennainen osa juoksijan treeniohjelmaa. Se vahvistaa ja venyttää alaraajojen lihaksia, parantaa tasapainoa ja ehkäisee vammoja. Ohjelma sisältää jalkaterän nostoja. Näin pidät jalat terveinä ja valmiina juoksuun.

   

 

Pää%20työntynyt%20eteenpäin

Pää työntynyt eteenpäin

Pitkään jatkunut etukumara asento esimerkiksi puhelimen ääressä vetää ryhdin huonoksi. Yläselän ja niskan liitoskohdassa pullistuma on merkki huonosta kaula- ja rintarangan sekä olkapäiden liikkuvuudesta.

Lataa harjoitusohje tästä

 

Tibialis%20anterior

Venyttelyohje

Venyttely parantaa lihasten ja nivelten joustavuutta, mikä auttaa ylläpitämään hyvää liikkuvuutta ja vähentää jäykkyyttä. Lisäksi se voi auttaa lievittämään lihasjännitystä ja ehkäisemään kipuja erityisesti selän, niskan ja hartia-alueen alueilla. Venyttely edistää myös verenkiertoa, mikä auttaa palautumisessa ja lihasten rentoutumisessa. Kokonaisvaltaisesti venyttely auttaa parantamaan kehon hyvinvointia ja pitämään sen joustavana ja vahvana.

Lataa venyttelyohje tästä

   

 

Tibialis%20anterior

Kolmijakoinen Kuntosaliohjelma

Kolmijakoinen kuntosaliohjelma tarkoittaa, että harjoittelupäivät jaetaan kolmeen eri osaan, joissa keskitytään eri lihasryhmiin. Tämä ohjelma antaa lihaksille riittävästi palautumisaikaa ja mahdollistaa tehokkaan kehityksen. Tässä esimerkki kolmijakoisesta ohjelmasta:

Päivä 1: Jalat
Päivä 2: Rinta, Ojentajat ja Olkapäät
Päivä 3: Selkä ja Hauis

Lataa jalka ohjelma tästäLataa Rinta, ojentajat ja olkapäät ohjelma tästäLataa hauis ja selkä ohjelma tästä

 

voima

Sunnittele maksimivoima treenisi

Maksimivoima tarkoittaa lihasten kykyä tuottaa suurin mahdollinen voima yhdellä toistolla. Sen kehittäminen on tärkeää urheilijoille ja voimaharjoittelijoille. Maksimivoimaa parannetaan harjoittelemalla raskailla painolla matalilla toistomäärillä (1-5 toistoa). Oikea tekniikka on tärkeä vammojen välttämiseksi ja optimaalisen voimatason saavuttamiseksi.

Avaa sunnittelusivusto


Mistä haluaisit tietää lisää tai minkälaisia vaivoja sinulla on?


Kim Kivelä
Marttilanhaka 14
91930 Ala-Temmes
0400 667239
kim.kivela@ideax.fi
Smartum
Edenred
Epassi